Voor veel bedrijven is de eerste kennismaking met Nadcap een “klanteneis” en veelal is de eerste indruk; “gewoon een audit, we gaan er voor”.

De praktijk pakt echter nogal eens anders uit en al snel ontdekt u dat een Nadcap audit een totaal andere benadering vereist, waarbij alles draait om een zeer gedegen voorbereiding.

Neem dus vooral voldoende tijd (minimaal 4 maanden), formeer een team dat zich bezig houdt met de voorbereiding, bestaande uit alle disciplines die ook tijdens de audit betrokken zijn (denk aan kwaliteit, productie, productievoorbereiding, kalibratie, HR, onderhoud).

Beantwoord alle Nadcap checklistvragen met ja en leg ook direct vast waar de bewijsvoering van ieder antwoord te vinden is. Iedere vraag met “Nee” beantwoord moet worden gezien als een probleem dat direct opgelost dient te worden voor de daadwerkelijke audit plaats vindt.

De Nadcap checklist moet worden gezien als een klanteneis want de vragen zijn namelijk opgesteld door uw klanten, de Nadcap Primes. U moet er dus gewoon aan voldoen.

Voer diepgaande procesaudits uit, maak een actielijst ter bewaking van de voorbereiding. Train medewerkers en leg ze uit wat Nadcap inhoudt. Bereid ze voor op het werken volgens de Nadcap pricipes, het werkt en het loont.

K-Noord kan een serieuze bijdrage leveren aan de voorbereiding van de door u te behalen Nadcap accreditatie en er voor zorgen dat uw bedrijf de betreffende accreditatie in één keer haalt.

Neem geheel vrijblijvend contact op voor alle mogelijkheden.